Remonttilaina

Suomalaiset rakastavat kotiaan ja remontit ovat siksi tärkeä asia. Erilaisten tilastojen mukaan olemme kansa, joka käyttää eniten rahaa asumiseen ja siihen, mitä on neljän seinän sisällä. Tähän sisältyy tietysti myös remontointi. Suomalaiset uskaltavat käyttää rahaa kodin remontoimiseen, sillä tiedämme, että tämä on hyvä sijoitus, koska remontoimalla voi nostaa asunnon arvoa.

Jokaisen tulisi harkita remonttilainan ottamista. Parempaa sijoitusta kuin oman asunnon arvon nostaminen on yksi parhaimmista sijoituksista joita voit tehdä. Asuntojen hinnat ovat nousseet vuosikymmenien ajan, ja remontointi lisää kotisi arvoa entisestään. Tässä artikkelissa tarkastellaan lähemmin lainoja kodin remontoimiseen.Hyvä ratkaisu tähän on sisällyttää remontoimisesta aiheutuvat kulut asuntolainaan. Valitettavasti tämä ei aina ole kaikille mahdollista. Asuntolaina voi olla yhtä suuri kuin asunnon arvo, jolloin remontin kuluja ei voi sisällytää siihen. Kulutusluotto voi olla erittäin hyvä vaihtoehto vaikka tällaiseen lainaan liittyy tietysti korkeampi korko ja suuremmat kulut, mutta remontin kaltainen sijoitus nostaa asunnon arvoa kuitenkin niin paljon että kulutusluoton tai joustoluoton ottaminen tähän tarkoitukseen on silti järkevä vaihtoehto.

Asuntolainat ovat suhteellisen joustavia siinä mielessä, että niihin voidaan mahdollisesti lisätä lainaa maksuajan varrella. Tämä on mahdollista, jos koti on arvokkaampi kuin asuntolainan jäljellä oleva summa. Nykyisten alhaisten asuntolainakorkojen vuoksi tämän on järkevä vaihtoehto kodin remontoimista varten.

 • 100 - 60 000€
  Lainasumma
  1 – 20 vuotta.
  Laina-aika:
  4,19% - 10%.
  Korko:
  18 vuotta.
  Ikäraja:
  • Saat yhdellä hakemuksella tarjouksia jopa 30 pankilta ja luotonantajalta.
  • Lainapäätös heti.
  • Vertaa tarjouksia ja valitse sopivin
  Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€. Aikavälillä 1.1.-30.9.2021 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10.00%.Läs mer

Kodin remontoiminen on itse asiassa suosituin syy asuntolainan korottamiseen Suomessa. Yleensä remonttilaina sisällytetään asuntolainaan jo asuntoa ostaessa ja remontti tehdään ennen asuntoon muuttamista. Tämä johtuu siitä, että suomalaiset tietävät, miten remontti vaikuttaa asunnon arvoon. Esimerkiksi monet tekevät tämän jo ennen asunnon suunniteltua myymistä, koska se voi olla erittäin hyvä sijoitus. Pankit suhtautuvat myös yleensä aika myönteisesti asuntolainojen korottamiseen.

Oli kyse sitten kodin remontoimista koskevista lainoista tai mökin kunnostamisesta, kaikilla ei ole mahdollisuutta tehdä tätä. Kuten mainittiin, asunnon on siis oltava huomattavasti arvokkampi kuin mitä asunnossa on velkaa. Jos ei ole ollut mahdollisuutta maksaa asuntolainaa vielä paljoa pois, tai jos kodin arvo on laskenut, estää se asuntolainan korottamista.

Jos ei ole mahdollisuutta korottaa asuntolainaa, kulutusluotot ovat silloin hyvä vaihtoehto. Vaikka korot ovat jonkin verran korkeammat, sijoitus on silti erittäin suotuisa. Huomattava ero kulutusluotossa asuntolainan korotukseen nähden on se, että rahalaitos tai pankki ei kysy, mihin tarkoitukseen laina otetaan.

Edellä mainitun asuntolainan korotuksen lisäksi on monia lainoja, jotka voivat antaa sinulle pääomaa. Yhteinen nimittäjä on se, että rahat sidotaan usein tiettyihin asioihin, kuten esimerkiksi autohankintoihin. Kulutusluoton avulla voit käyttää rahaa haluamallasi tavalla. Se koskee jopa, jos muutat mieltäsi ja haluatkin käyttää rahasi kylpyhuoneen kunnostamiseen mielummin kuin keittiön.

Tärkeintä on kurinalaisuus ja budjetin asettaminen remontin kustannuksille. Vaikka lainaa ei tulisi ottaa liika, on tärkeää, että laina riittää remontin valmistumiseen eikä jää kesken. Remonttilainoilla on tapana olla yksi yleinen ongelma, että projekti kallistui suunnitellusta ja johtaa lisälainan ottamiseen. Yleensä pankit eivät myönnä lisää kulutusluottoa kuin vasta kolmen kuukauden jälkeen alkuperäisen lainan myöntämisestä. Tämä saattaa vaikeuttaa ja pitkittää remonttia. Kaikki tietävät ettei ole mukavaa asua remontin keskellä liian pitkää aikaa.

Oletko suunnitellut kylpyhuoneremonttia? Mikäli haluat lainan kylpyhuoneen remontoimista varten, on monia pankkeja ja lainanvälittäjiä, jotka voivat auttaa sinua. Lendo on yksi näistä lainanväliyttäjistä. Suomessa Lendo tunnetaan lainavälittäjänä joka auttaa kuluttajaa nopeasti ja helposti samaan mahdollisimman monat kulutusluoototarjousta monesta eri pankista. Seuraavaksi käydään läpi tapahtuma, jonka monet suomalaiset ovat todennäköisesti joskus kohdanneet:

Tavallinen perhe haluaa pienen parannuksen kylpyhuoneeseensa. Trakoitus on heidän jokapäiväisen elämän hyvinvointia varten, että kodin arvon korottamiseen tarkoitettu sijoitus. Perhe ei saa remonttilainaa korottamalla asuntolainaansa koska asuntolainaa ei ole vielä maksettu tarpeeksi takaisin. Siksi he turvautuvat Lendon kautta saatuun kulutusluottoon, joka myönnetään ja maksetaan tilille nopeasti ja ilman samoja vaatimuksia kuin asuntolainan korotusella olisi ollut.

Lendon laina on 15 000 euroa, joka kattaa kaikki peruskorjauksen kustannukset, jotka perhe on budjetoinut. Korko on noin 13,4%, avausmaksu 90 euroa,kuukausittaiset tilinhoitokulut 5 euroa ja laina-aika 6 vuotta. Tämä tarkoittaa, että lainan kokonaiskustannukset ovat lopulta 22 358,70 euroa. Aluksi se saattaa kuulostaa paljolta, mutta käytännössä tämä on erittäin hyvä sijoitus perheelle.

Lyhyellä aikavälillä lainanotto tarkoittaa, että perheen on maksettava lainaa kuukausittain noin 310 euroa. Pidemmästä näkökulmasta katsottuna kiinteistönvälittäjä kertoo, että perheen kylpyhuoneen remontoimiseksi otetun lainan ansiosta kodin arvo on noussut 25 000 – 30 000 euroa. Toisin sanoen, useimmille tällainen  sijoitus on sen arvoinen, samoin kuin kodin hankkiminen.

Kaikki tietävät, että kulutuslainoilla on korkeampi korko kuin asuntolainoilla. Asunnon kunnostukseen tarkoitettuja kulutuslainoja ei kuitenkaan tulisi välttää pelkästään tämän vuoksi. Erityisesti peruskorjausta varten otetut kulutuslainat ovat asia, joka tulisi ottaa huomioon hyvänä vaihtoehtona, jos asuntolainaa ei voi korottaa. Kyse ei ole ainoastaan edellä mainituista asioista, joilla kodin arvoa voi nostaa.

On myös muita tilanteita, joissa kulutusluottoja kannattaa hyödyntää. Esimerkki tästä on vaikka katon peruskorjaus jos se vuotaa. Kotivakuutuksissa on harvinaista etttä vauriot, jotka ovat tapahtuneet ajan myötä korvataan jos ne olisi voinut ennaltaehkäistä. Jos annat katon seistä korjaamattomana, ovat vaurioiden kustannukset paljon suuremmat kuin mitä kulutusluotto remonttiin maksaa.

Kulutusluottoa asunnon peruskorjaamiseen ja remonttiin ei voida verrata kulutusluottoon, jolla on tarkoitettu rahoittaa lomamatka tai ostaa televisio, koska se ei tuota lisäarvoa. Niin kauan kuin perhe pystyy maksamaan lainan kuukausikustannukset, on erittäin hyvä sijoitus käyttää kulutusluottoa oman kodin kunnostamiseen.

Mitä sitten teetkään, päätätkö korottaa asuntolainaasi tai ottaa kulutuslainan, voit aloittaa kunnostamisen kohtuullisen pian. Kylpyhuoneet ja keittiöt ovat usein suosittuja vaihtoehtoja, mutta sinun kannattaa myös harkita kellarin tai ullakon muuttamista asuintilaksi. Tämä voi lisätä kotisi arvoa huomattavasti verrattuna siihen, mitä sijoitus sinulle todellisuudessa maksaa jos otat kulutusluoton tähän tarpeeseen.

Jos haluat kunnostaa kotisi, sinun tulee verrata lainoja heti. Muista budjetoida remontti hyvin ja selvittää, kuinka suuresta kuukausi erästä perheen talous pystyy selviytymään. Näiden tietojen perusteella voit vertailla lainoja todellisen vuosikoron perusteella ja löytää siten edullisimman lainan kodin kunnostamiseen!

 

Usein kysyttyä

 • Miksi kannattaa ottaa kulutusluotto remonttia varten?

   

  Koska asunnon tai mökin remontoiminen nostaa sen arvoa. Lainasta johtuvat kulut saadaan katettua ja voit saada asuntoa myydessä paljon suuremman myyntihinnan asunnollesi. Lue lisää tästä.

 • Mistä voi hakea kulutusluottoa ja saada parhaan tarjouksen?

  Voit hakea kulutusluottoa monelta er pankilta ja rahalaitokselta. Suosittelemme kuitenkin, että käyttäisit lainanvälittäjiä. Voit silloin vain yhdellä hakemuksella, saada jopa 30 tarjousta eri pankeista. Silloin sinulla on mahdollisuus saada parhaat lainaehdot ja matalin korko. Säästät näin selvää rahaa. Hae tästä.

 • Mihin kulutusluottoa voi käyttää?

  Kulutusluottoa voit käyttää ihan mihin tarkoitukseen tahansa. Voit rahoittaa sillä vaikka auton tai ostaa uuden jääkaapin jos se on yllättäen hajonnut. Lue lisää kulutusluotosta tästä.

 • 100 - 60 000€
  Lainasumma
  1 – 20 vuotta.
  Laina-aika:
  4,19% - 10%.
  Korko:
  18 vuotta.
  Ikäraja:
  • Saat yhdellä hakemuksella tarjouksia jopa 30 pankilta ja luotonantajalta.
  • Lainapäätös heti.
  • Vertaa tarjouksia ja valitse sopivin
  Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€. Aikavälillä 1.1.-30.9.2021 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10.00%.Läs mer