Laina

Anna unelmien käydä toteen jo tänään.

Haluatko lainata rahaa? Finanzia.fi auttaa sinua löytämään parhaat lainavaihtoehdot! 

laina

Käytä Finanzia.fi ilmaista vertailupalvelua päästäksesi askeleen lähemmäksi unelmaasi. Me olemme yhdistäneet markkinoiden parhaat lainat yhteen luetteloon, niin voit tehdä parhaimman laina päätöksen ja saada edullisimman tarjouksen. Löydä suosikkisi – ja hae heti!

Kaikki luottelossamme olevat lainat ovat pääomalainoja. Joten saatat ihmetellä, kuinka voimme tehdä liiketoimintaa, jos haluamasi palvelu on ilmaista? Vastaus on, että teemme yhteistyötä useiden rahoituslaitosten ja pankkien kanssa, minkä vuoksi sivuilla on myös kaupallista sisältöä.

  • Saat yhdellä hakemuksella tarjouksia jopa 30 pankilta ja luotonantajalta.
  • Lainapäätös heti.
  • Vertaa tarjouksia ja valitse sopivin
  Lainasumma: 100 - 60 000€
  Laina-aika:: 1 – 20 vuotta.
  Korko:: 4,19% - 10%.
  Ikäraja:: 18 vuotta.
  Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€. Aikavälillä 1.1.-30.9.2021 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10.00%.
  • Lainapäätöksiä yli 25 luotonmyöntäjältä
  • Yhdistä lainat
  • Et sitoudu mihinkään
  Lainasumma: 1000 - 60 000€
  Laina-aika:: 1 – 15 vuotta.
  Korko:: 4,99% - 10%.
  Ikäraja:: 20 vuotta.
  *Esimerkkikorko: Luoton ollessa 10 000 €, 6v. laina-ajalla, on kuukausierä 183€. Tällöin luoton kokonaiskulut on 13 158€, nimelliskorko 9,5% ja todellinen vuosikorko 9,92% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€). Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelee 1 000-60 000€, nimelliskorko 4,41–20% (todellinen vuosikorko 4,5-38%) ja laina-aika 1–15v. välillä.
  • Hae lainaa jopa yli 25 pankilta.
  • Nopea päätös ja rahat jopa samana päivänä tilille.
  • Lainapäätös 2 minuutissa.
  Lainasumma: 1000 - 60 000€
  Laina-aika: 1-15 vuotta.
  Korko: 4,5% - 10%.
  Ikäraja:: 20 vuotta.
  Lainaesimerkki: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %.
Sinulle räätälöityjä lainoja


Kun rahat ei riitä.

Laina voi myös olla hyvä vaihtoehto, jos talous on tiukalla. Täältä löydät suosituimmat kulutuslainojen myöntäjät. Vertaile vakuudettomia lainoja, hae lainaa yhdellä hakemuksella useasta rahoitusliikkeestä sitoumuksetta ja valitse edullisin tarjous. Jos olet tilanteessa, jossa tarvitset rahaa ja haluat hakea kulutusluottoa, on viisasta ensin verrata markkinoilla olevia eri vaihtoehtoja. Näin voit löytää edullisimman ja parhaan lainan, jossa on matalin korko sekä parhaat ehdot.

Finanzia.fi sivuston käytön edut: 

 • Ilmaista
 • Helppoa
 • Voit vertailla lainoja
 • Täysin sitoumuksetta
 • Sopii kaikille
 • Paljon tietoa eri rahoituslaitoksista
 • Suorat linkit lainanvälittäjien hakemus sivuille
 • Päätät itse koska haluat hakea lainaa

Mitä tarkoittaa että lainaa rahaa?

Tietoja rahan lainaamisesta

Kun lainaat rahaa, vastaanotat sovitun summan rahaa valitsemaltasi rahoituslaitokselta.

Useimmiten korko ja palkkiot riipuvat lainan määrästä mutta myös oma taloudellinen tilanteesi vakuttaa siihen. Lainanottajan (velallisen) on sitten maksettava takaisin lainan määrä lainanantajalle (velkojalle).

Haluatko lainata rahaa? Finanzia.fi auttaa sinua!

Etsitkö edullisinta lainaa? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan.

Kuinka paljon voin lainata?

Monet tekijät, kuten tulot, velat ja maksuhistoriasi, vaikuttavat siihen kuinka paljon lainaa sinulle tarjotaan. Nämä ovat tekijöitä, jotka ilmenevät nopeasti luottoluokitusta tehtäessä. Suomessa ei saa lainaa ilman, että luottoluokitus on tehty. Luottoluokituksesta riippumatta on tärkeää, että et lainaa enempää kuin mihin sinulla on varaa. Siksi on viisasta laskea, kuinka paljon sinulla on varaa lainata ennen hakemuksen lähettämistä.

Teemme Finanzia.fi sivustolla parhaamme löytääksemme sinulle parhaiten sopivan lainan. Vertailupalvelumme on täysin ilmainen ja käytät sitä täysin sitoumuksetta, eikä sinun tarvitse maksaa mitään ylimääräisiä  palkkiota etsimällä lainaa kauttamme.

Lainoja on useita ja ne ovat erityyppisiä, kuten:

 • Vakuudeton laina – laina ilman vakuuksia tai panttia.
 • Kulutuslaina tai kulutusluotto – yksityiskulutukseen.
 • Tekstiviesti-laina – saatavissa tekstiviestillä.
 • Pikavippi ja pienlaina – Lyhytaikainen pienempi lainasumma.
 • Jälleenrahoitus – vanhat lainat uudellen rahoitetaan.
 • Vakuudellinen laina – laina jossa esimerkiksi asunto on panttina.

Mikä on vakuudeton laina?

Laina ilman vakuuksia tai toiselta nimeltään vakuudeton laina, on laina, jossa sinun ei tarvitse antaa vakuutta lainan saamiseksi, kuten asuntoa, arvopapererita tai muuta omaisuutta. Tämä tarkoittaa, että vakuudetonta lainaa ei oteta tiettyyn tarkoitukseen, vaan voit käyttää lainaa juuri haluamallasi tavalla.

Vakuudetonta lainaa kutsutaan monella eri nimellä, kuten kulutusluotto, kulutuslaina, pankkilaina, yksityislaina, pienlaina, tekstiviestilaina ja pikavippi. Tämä on suosittu lainamuoto, ja sillä on luonnolliset selitykset. Meitä on moneksi ja meillä on monia erilaisia ​​tarpeita, miksi meidän täytyy lainata rahaa. Jos et omista omaa asuntoa tai jos asuntosi on kokonaisuudessaan rahoitettu lainalla tai pantattu, ei ole juuri muita hyviä vaihtoehtoja rahan lainaamiseen sitä tarvittaessa. Useimmat ihmiset käyttävät vakuudettomia lainoja asunnon kunnostukseen tai auton hankintaan, ja tuntuu siltä, ​​että sana kulutusluotto on vähän harhaanjohtava.

Pankkilaina on luultavasti paras nimi lainalle ilman vakuuksia. Silloin se on tarkalleen mitä se on, pankkilaina, jota voit käyttää siihen mihin tarvitset. Useimmiten lainan tarkoitus ei ole puhdasta kulutusta varten. Vuonna 2014 Yougov:n tekemä kysely osoittaa, että suurin osa käyttää kulutuslainoja auton ostamiseen tai talon ja asunnon kunnostamiseen. Lue lisää tästä, miten kulutuslainoja käytetään.

Sana kulutuslaina ja kulutusluotto on saanut mediassa viime aikoina aika huonon maineen, mutta on muistettava, että yhteiskunnalle on tärkeää, että ihmisillä on mahdollisuus ottaa laina ja lainata rahaa tarvittaessa.

Mikä on vakuudellinen laina?

Vakuudelliset lainat, kuten asuntolainat, voivat olla lainamäärältään paljon suurempia. Niillä ei ole ylärajaa. Jos otat asuntolainan, ostamasi asunto lisätään vakuudeksi lainalle. Sama koskee autolainoja, joissa auto on pantattu lainan vakuudeksi. Kun otat vakuudellisen lainan, sen vakuudeksi otetaan aina jokin omaisuus tai arvopaperi. Jos otat asuntolainan, rahat on käytettävä kyseisen asunnon tai talon ostamiseen

Kuinka paljon voi lainata?

Vakuudettomat lainat ovat 1000–70000 euron suuruisia pankkilainoja tai kulutusluottoja, ja niiden takaisinmaksuaika on 1–15 vuotta. Suomen uuden korkokattolain (link til siden om rentetak,korkokatto) mukaisesti, nimelliskorko ei saa ylittää 20%. Vuosikorko voi toki ylittää tämän rajan, joten kannattaa ottaa selvää myös vuosikoron määrästä, eli kaikista kuluista ja kustannuksista nimelliskoron lisäksi. Vuosikoron tulee myös näkyä sopimusdokumenteissa kun allekirjoitat ne.

Miten haen kulutusluottoa?

Kulutusluottoa haet tekemälla lainahakemuksen joko lainanvälittäjien sivuilla kuten esimerkiksi Lendo, Rahalaitos, Omalaina, Zmarta, Rahoitu, Freedom Finace, Axolaina, Etua ja Vertaaensin. Voit myös hakea suoraan pankeilta kuten Bank Norwegian, Santander Consumer Bank, Komplett Bank, BRAbank, Ikano Bank ja Nordax. Voit hakea lainaa myös omasta päivittäispankistasi kuten Nordea, Akita, OP tai Handelsbanken.

Käyttämällä lainanvälittäjiä voit tekemällä yhden hakemuksen saada lainatarjouksia jopa 30 pankilta ja rahalaitokselta samanaikaisesti. Sinulla on silloin mahdollisuus valita laina jossa on parhaat edut ja matalin korko ja näin ollen voit säästää selvää rahaa. Suosittelemme että käytät lainanvälittäjiä. 

Näin haet kulutusluottoa verkossa.

 1. Täytä hakemus mahdollisimman tarkoilla tiedoilla taloudellisesta tilanteestasi ja lähetä se ilmaiseksi ja sitoumuksetta lainanvälittäjälle.
 2. Lainanvälittäjät lähettävät hakemuksesi jopa 30 pankkiin tai rahalaitokseen ja saat vastauksen jopa muutaman minuutin kuluessa ja usein myös monta tarjousta.
 3. Voit rauhassa valita saamistasi tarjouksista sinulle sopivimman. 
 4. Lähetä tarjouksen antajalle tarvittavat dokumentit tai pyydetyt lisätiedot
 5. Hakemuksesi käsitellään ja saat lopullisen vastauksen.
 6. Allekirjoita sopimus
 7. Lainaamasi rahat siirretään tilillesi.

Kulutuslainan edut

 • Nopea ja helppo hakumenettely. Saat vastauksen heti, jos käytät hakiessasi verkkopankkitunnuksia.
 • Saat rahat nopeasti tilillesi.
 • Voit tavallisesti käyttää rahat juuri niin kuin haluat.
 • Kulutusluoton korko on matalampi kuin pikavippien ja luottokorttiluottojen.
 • Paremmat luotonottomahdollisuudet kuin luottokorttien ja pikavippien kohdalla.
 • Soveltuu erinomaisesti pienempien pikavippien ja luottokorttivelkojen yhdistämiseen, luottokortteja ja pikavippejä korkeamman lainakaton ja alhaisemman koron vuoksi.
 • Kulutusluoton ja vakuudettoman luoton avulla voit tehdä suurempia hankintoja, kuin luottokorttien ja pikavippien.

Miten kulutuslaina maksetaan takaisin? 

Kulutusluotto on useimmiten annuiteettilaina ja maksetaan siksi tasaerissä takaisin. Lainasumma, korkoja ja muut kustannukset siis jaetaan kuukausittaiseksi eräksi koko lana-ajalle jaettuna. Tämä takoittaa sitä että jos lainasi on esimerkiksi suurudeltaan 12 000 euroa, sen nimelliskorko 12%, tilinhoitomaksu 5 euroa ja sen laina-aika on 8 vuotta olisi maksueräsi suuruudeltaan noin 200 euroa.

Mitä pienempi lainan määrä on, sitä pienemmät ovat lainan kuukausikustannukset. Lyhyemmällä takaisinmaksuajalla lainan maksuerä suurenee samalla kuin kokonaiskorkokustannukset pienenevät. Lainan kuukausikustannukset siis nousevat
lyhyemmällä maksuajalla, mutta lainan kokonaiskorkokustannukset laskevat. Mikä on viisainta tehdä, riippuu taloudellisesta tilanteestasi, mutta yleensä on fiksuinta maksaa laina pois mahdollisimmannopeasti. Korko on tärkein tekijä lainan kustannuksissa. Kulutuslainan korko voi vaihdella noin 5–20% riippuen siitä, mihin haet lainaa ja minkälainen taloudellinen tilanteesi on.

Minkä koron voin saada lainalle?

Tähän kysymykseen ei ole mitään varmaa oikeaa vastausta. Ainoa tapa selvittää tämä on hakealainaa. Mitä asiasta voi sanoa on, että mitä parempi taloudellinen tilanne sinulla on, sitä alhaisempaa korkoa sinulle tarjotaan. Mitä korkeampi luottoriski asiakas on pankille, sitä korkeampi on korko. Pankki saa tällä tavoin tasapainotettua taloudellisen riskinsä, jonka se ottaa antamalla asiakkaallelainan. Toisin sanoen on todennäköisempää, että saat parempia tarjouksia, jos taloutesi on kunnossa,
mutta kunnossa oleva talous on suhteellinen käsite. Jonkun mielestä sinulla on talous kunnossa, kun taas joku muu saattaa ajatella, ettei se ole.

Mikä laina minun pitäisi valita?

Sinun tulisi aina yrittää löytää laina, jolla on matalin korko ja alhaisimmat kustannukset. Eli laina, jolla on matalin todellinen vuosikorko.

Kaikilla pankeilla on oma riskinarviointitapansa, mikä tarkoittaa, että voit saada eri korkotarjouksen jokaisesta pankista, josta haet lainaa. Tästä syystä suosittelemme, että haet lainaa useilta pankeilta samanaikaisesti, jotta voit vertailla ja valita parhaan tarjouksen. Tällä tavalla voit vähentää lainan korkokustannuksia ja erot voivat olla valtavat. Muista, että vakuudettomien lainojen nimelliskorko vaihtelee välillä 5–20%.

Mitä nopeammin maksat lainasi, sitä alhaisemmat korkokustannukset ovat, joten on viisasta maksaa laina takaisin mahdollisimman nopeasti.

Mistä tahansa otatkin lainasi, sinun tulisi käyttää lainaa järkevästi. Älä kuluta rahaa vähemmän tärkeisiin asioihin, kuluta lainasi siihen, mihin sitä todella tarvitset.

3 asiaa, joita on harkittava ennen lainan ottamista:

 1. Onko laina tarpeen?
 2. Onko minulla varaa maksaa lainaa?
 3. Oletko lukenut sopimusehdot?

Riski ja vastuu

Ennen lainanhakuprosessin aloittamista on joitain asioita, joista sinun täytyy olla tietoinen. Lainojen mukana tulee sekä riski että vastuu. Lainanottovalinnan tulee olla hyvin harkittu, koska kukaan ei halua päätyä tilanteeseen, jossa laskujen maksaminen on hallitsematonta.

Siitä huolimatta, että olemassa on monia hyviä syitä lainan ottamiseen ja vaikka lainan ottaminen saattaa tuntua parhaalta ratkaisulta – se ei ole koskaan pitkäaikainen ratkaisu.

Kuinka voin lisätä lainamahdollisuuksiani?

On olemassa useita asioita, joita voit tehdä lisätäksesi mahdollisuuksiasi saada hyväksyttyä lainahakemuksesi.

Vinkki 1:

Hae useita lainoja samalla kertaa – silloin on suurempi mahdollisuus, että sinulle myönnetään vähintään yksi laina.

Vinkki 2:

Hae yhdessä rinnakkaishakijan kanssa – kun hakijoita on kaksi, jolloin lainasta on vastuussa useampi henkilö, luotonantajan riski pienenee huomattavasti ja mahdollisuudet hyväksyä hakemus on suurempi.

Vinkki 3:

Älä hae enempää kuin tarvitset – pienempi lainasumma tarkoittaa pienempää sitoutumista.

Vinkki 4:

Valitse pisin maksuaika – voit aina tarvittaessa maksaa enemmän kuin maksuerä on ja lyhentää lainaasi nopeammin jolloin säästät korkokuluissa. On vaikeampaa saada laina ajan pidennys myöhemmässä vaiheessa ja sillä tavalla matalampi maksuerä. Näin varmistat että sinulla on aina varaa maksaa laskusi luoton antajalle ja vältyt maksuhäiriömerkinnöiltä. 

Lainaehdot – kuka voi saada lainaa?

Tyypillisiä lainaehtoja voivat olla esimerkiski ikäraja, kansalaisuus, vakituinen työpaikka ja tietty kuukausitulo. Melkein kaikki rahalaitokset ja pankit eivät hyväksy hakemuksia joissa hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Jos et täytä näitä vähimmäisvaatimuksia, voi olla haastavaa löytää lainanantaja, joka myöntää sinulle lainan.

Lähes kaikki Suomen lainanantajat vaativat, että olet vähintään 18-vuotias, että olet vakituisesti asunut suomessa vähintään 3 vuotta ja oler rekisteröitynä väestörekisteriin. Jotkut lainanantajat vaativat jopa 23 vuoden ikää. Useimmilla on myös yläikäraja joka useimmiten on 70 vuotta.  

Lainaa ei voi myöskään saada, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä.

Voinko tarkastaa luottotietoni itse?

Voit tarkistaa luottotietosi Bisnoden verkkosivuilla. Yksityishenkilöllä on oikeus saada tietää mitä tietoja hänestä löytyy luottotietorekisteristä, mistä rekisteriin talletetut tiedot ovat peräisin ja kenelle sinua koskevia henkilöluottotietoja on viimeisen 12 kuukauden aikana luovutettu. Jos haluat muuttaa, tarkastella, oikaista tai pyytää poistamaan tietojasi, voit tehdä sen helposti MyBisnode -palvelun kautta.

Kuinka luoda yksinkertainen budjetti?

Voit luoda yksinkertaisen kuukausibudjetin kolmella yksinkertaisella vaiheella. Sen avulla saat yleiskuvan taloudestasi.

 • Kerää kaikki tulot (palkka, lomakorvaus, lapsilisä jne.) Kokonaismäärään.
 • Kerää kaikki kulut. Laske kiinteä kuukausittainen summa elinkuluihisi ja lisää kaikki kiinteät ja tulevat kulut kokonaismäärään.
 • Vähennä kulut tuloista. Vähennä tämä summa tuloista, jotka laskit vaiheessa 2, eli kokonaiskulut.

Kun olet suorittanut nämä kolme vaihetta, sinulle jää rahasumma – ts. Rahat, jotka sinulla on käytössäsi tavallisten laskujesi maksamisen jälkeen. Voit käyttää käytettävissä olevia varoja arvioidaksesi, onko sinulla varaa ottaa lainaa, onko sinun odotettava vai onko sinulla mahdollisuus vähentää joitain kulustasi. Voit käyttää Penno.fi sivuston ilamaista työkalua taloudenhallintaan. 

Jos sinulla jää käteen sellainen määrä rahaa, joka on riittävän suuri lainan hallintaan, voit aloittaa hakuprosessin ja valita sinulle parhaiten sopivan lainan.

Kuinka hakea lainaa Finanzia.fi sivuston kautta?

Finanzia.fi on henkilökohtainen online-lainojen vertailuportaali. Täällä voit verrata lainatyyppejä ja valita lainanantajan, joka sopii sinulle parhaiten. Me emme siis ole pankki tai rahoituslaitois vaan me autamme kuluttajaa lötämään parhaimman mahdollisen sellaisen. Helposti ja nopeasti!

Näin haet Finanzia.fi sivuston kautta lainaa:

 1. Valitse yksi rahoituslaitoksista jotka ovat luettelossamme etusivulla.
 2. Paina oikella olevaa «Hae nyt!» painiketta. 
 3. Rahoituslaitoksen tai lainanvälittäjän etusivulla, ilmoita haluamasi lainasumma ja paina «Seuraava» painiketta ja täytä lomake ilmaiseksi ja sähköisesti muutamassa minuutissa.
 4. Voit saada jopa 1-30 tarjousta. Saat vastauksen yleensä muutaman minuutin kuluttua.
 5. Valitse sinulle parhaiten sopiva tarjous.
 6. Kulutusluotto maksetaan suoraan tilillesi.

Esimerkiksi, jotta vältetään maksamasta enemmän kuin on tarpeen, jälleenrahoitus voi olla hyvä ratkaisu.

“Minulla on jo useita pieniä lainoja ja luottokorttiluottoja”

Jos tunnistat itsesi tässä, jälleenrahoitus voi olla paras ratkaisu sinulle. Jälleenrahoituslainalla keräät kaikki vanhat velat yhdeksi uudeksi lainaksi. Voit saada jopa edullisemman korkon ja sinulle helpommin hallittavissa olevan maksusuunnitelman, joka sopii paremmin talouteesi. 

3 hyvää syytä valita jälleenrahoitus:

 • Paranna lainaehtoja.
 • Yksi laina, yksi lasku.
 • Pidempi takaisinmaksuaika.

“Tarvitsen pienen lainan seuraavaan palkkapäivään asti”

Jos tunnustat itsesi tästä, pikavippi voi olla paras ratkaisu sinulle. Pienten lainojen ja pikavippien korot ovat usein korkeampia ja niiden laina-aika on lyhyempi. Tällainen laina kannattaa maksaa pois mahdollisimman pian ettei lainalle tulee liian korkeat kulut.

“En tiedä mitä etsin”

Finanzia.fi palvelu  voi auttaa sinua, jos tunnistit itsesi tästä lauseesta. Sivustomme on suunniteltu auttamaan sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva laina. Voit lukea lisää erityyppisistä lainoista, kuten kulutuslainoista, vakuudettomista lainoista, pienlainoista, pikavipeistä, lainojen yhdistämisestä ja jälleenrahoituksesta. Olemme myös tehneet vertailuja ja artikkeleita ajankohtaisista aiheista.

Pankit ja lainanantajat kilpailevat jatkuvasti parhaan lainan antamisesta asiakkaalle. Kilpailuta lainasi nyt, helposti ja nopeasti sivustomme kautta!

 • Mitä tarkoittaa että lainaa rahaa?

  Kun lainaat rahaa, vastaanotat sovitun summan rahaa valitsemaltasi rahoituslaitokselta.

  Useimmiten korko ja palkkiot riipuvat lainan määrästä mutta myös oma taloudellinen tilanteesi vakuttaa siihen. Lainanottajan (velallisen) on sitten maksettava takaisin lainan määrä lainanantajalle (velkojalle).

 • Kuinka paljon voin lainata?

  Monet tekijät, kuten tulot, velat ja maksuhistoriasi, vaikuttavat siihen kuinka paljon lainaa sinulle tarjotaan. Nämä ovat tekijöitä, jotka ilmenevät nopeasti luottoluokitusta tehtäessä. Suomessa ei saa lainaa ilman, että luottoluokitus on tehty. Luottoluokituksesta riippumatta on tärkeää, että et lainaa enempää kuin mihin sinulla on varaa. Siksi on viisasta laskea, kuinka paljon sinulla on varaa lainata ennen hakemuksen lähettämistä.

 • Mikä on vakuudeton laina?

  Laina ilman vakuuksia tai toiselta nimeltään vakuudeton laina, on laina, jossa sinun ei tarvitse antaa vakuutta lainan saamiseksi, kuten asuntoa, arvopapererita tai muuta omaisuutta. Tämä tarkoittaa, että vakuudetonta lainaa ei oteta tiettyyn tarkoitukseen, vaan voit käyttää lainaa juuri haluamallasi tavalla.

 • Mikä on vakuudellinen laina?

  Vakuudelliset lainat, kuten asuntolainat, voivat olla lainamäärältään paljon suurempia. Niillä ei ole ylärajaa. Jos otat asuntolainan, ostamasi asunto lisätään vakuudeksi lainalle. Sama koskee autolainoja, joissa auto on pantattu lainan vakuudeksi. Kun otat vakuudellisen lainan, sen vakuudeksi otetaan aina jokin omaisuus tai arvopaperi. Jos otat asuntolainan, rahat on käytettävä kyseisen asunnon tai talon ostamiseen