Venelaina

Suomella on pitkä rannikko, suuri saaristo ja tuhansia järviä, joita muut maat kadehtivat. Veneily ja järvet ovat osa kesäämme, josta me suomalaiset nautimme täysin rinnoin. Valitettavasti veneen ostaminen on merkittävä investointi, ja useimmilla ei ole tarpeeksi rahaa veneen ostamiseen heti kun sitä mieli tekee.

Siksi venelainat ovat yksi suosituimmista lainoista, ilmeisten asunto-, opiskelija- ja autolainojen lisäksi. Veneily elämäntyylinä on asia, jota monet ihmiset toivovat pystyvänsä elämään, ja se on sijoitus, jonka monet uskovat olevan lainan kustannusten arvoinen. Jos sinäkin haluat veneillä ja nauttia saariston meri ilmasta tai järven liplatuksesta, on monia mahdollisuuksia ostaa unelmaveneesi.

 • 100 - 60 000€
  Lainasumma
  1 – 20 vuotta.
  Laina-aika:
  4,19% - 10%.
  Korko:
  18 vuotta.
  Ikäraja:
  • Saat yhdellä hakemuksella tarjouksia jopa 30 pankilta ja luotonantajalta.
  • Lainapäätös heti.
  • Vertaa tarjouksia ja valitse sopivin
  Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€. Aikavälillä 1.1.-30.9.2021 tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 10.00%.Läs mer
 • 100 - 60 000€
  Lainasumma
  1-20 v.
  Laina-aika
  4,19% – 10%
  Korko
  18 vuotta
  Ikäraja:
  • Autolainahakemus – Saat lainapäätöksen heti
  • Säästä koroissa - Etsimme sinulle parhaan lainan.
  Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Läs mer

Tässä artikkelissa tarkastelemme vaihtoehtojasi sekä vakuudellisille että vakuudettomille lainoille. Mitkä ovat venelainan edut ja haitat? Kuinka verovähennykset, vakuutus ja rekisteröinti toimivat? Käsittelemme näitä asioita tässä venevenelainoja koskevassa artikkelissa, jotta voit tehdä varmasti itsellesi parhaiten sopivan valinnan.

Vakuudellinen venelaina

Venelaina, jolla on vakuus, on hyvin samankaltainen kuin asunto- ja autolaina vakuuksilla. Lainalle vaaditaan vakuus eli asunto, mökki tai arvopaperit on silloin vakuutena. Mikäli et jostain syystä saa maksettua lainaasi voi pankki tai rahoituslaitos vaatia vakuutena olevaa omaisuutta myytäväksi. Sinulla tulee myös useimmiten olla omaa pääomaa, jotta saisit tällaisen lainan. Tässä yhteydessä on huomattava, että harvat Suomen pankit tai rahalaitokset myöntävät tällaista lainaa erityisesti veneen ostoa varten.

Suurin este, jota monet ihmiset kohtaavat vakuudelliselle lainalle venettä varten on, että omavastuun osuus on usein korkea. Käytännössä pienemmänkin veneen kohdalla tämä voi tarkoittaa suurta summaa käsirahana. Jopa ostaessasi käytettyä venettä, tällainen käsiraha on huomattava. Siksi monet eivät voi ottaa vakuudellista lainaa, koska pääoman tarve on liian korkea.

Lisäksi ei pidä unohtaa rekisteröintimaksua ja rekisteröintiä venerekisteriin. Tämä kustannus tulee vakuutuksen ja ylläpidon lisäksi. Jos lainaat pankista tarpeeksi rahaa veneen ostamiseen, niin ei ole ollenkaan varmaa, että tämä summa todella riittää. Vakuudellinen laina antaa sinulle parhaat korot ja parhaat ehdot, mutta sillä on paljon rajoituksia.

Vakuudeton venelaina

Jos haluat ostaa pienemmän veneen, mutta sinulla ei ole käsirahaa, voi olla tylsää odottaa. Silloin on hyvä vaihtoehto valita vakuudeton laina veneelle. Tämä on käytännössä kulutuslaina, joka rahoittaa itse veneen oston. Kuitenkaan tällainen laina ei pakota sinua käyttämään rahaa veneen ostoon, kun taas vakuudellinen laina sitoo sinut ostamaan juuri sen, mitä olet ilmoittanut ostavasi.

Vakuudettomalle venelainalle ei tarvitse maksaa käsirahaa, joten voit lainata 100% ostohinnasta. Vene täytyy kuitenkin rekisteröidä ja vakuuttaa kuten myös, jos ostat veneen vakkudellisella lainalla. Liikenneasioiden rekisteriin kuuluvat runkopituudeltaan vähintään 5,5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet. Vesikulkuneuvot on merkittävä rekisteriin myös silloin, kun valmistajan ilmoittama moottoriteho on vähintään 15 kilowattia eli yli 20 hevosvoimaa.

Haittapuoli on tietysti korko, joka todennäköisesti on jossain 10–20 prosentin välillä. Tämä perustuu luottoluokitukseen, lainan määrään ja laina-aikaan. Siitä huolimatta se on aina korkeampi kuin vakuudellisessa venelainassa. Loppu peleissä se on kuitenkin halvempi ratkaisu jos haluat ostaa veneen nyt heti, ja etenkin pienempää venettä ostaessa se voi kannattaa.

Esimerkki venelainasta

Monet perheet harkitsevat veneen ostamista päivittäin. Kun säästörahat eivät riitä, sinun on otettava laina. Silloin vakuudellinen laina on yleensä parempi alhaisten korkojen takia, mutta jos harkitset pienenmmän venee ostoa voi vakuudeton laina, jota myös usein kutsutaan kulutusluotoksi tai kulutuslainaksi, voi kuitenkin olla paras vaihtoehto.. Alla on esimerkki vakuudettomasta lainasta:

Neljän hengen perhe haluaa ostaa veneen, josta koko perhe voi nauttia. Valinta käytetyn veneen ostoon sopii parhaiten perheen laskemaan budjettiin joka on 15 000 euroa. Perhe on jo säästänyt vähän, ja heidän tarvitsee lainata vain 10 000 euroa. Valinta kohdistuu Lendolle joka on pohjoismaiden suurin lainavertailkusivusto, ja he lähettävät lainahakemuksen 20 eri pankille.

Perhe saa 10 000 euron lainan, jonka todellinen vuosikorko on 15,9%. Laina-aika on 5 vuotta, mikä antaa perheelle hyvän joustavuuden. Heidän on maksettava vain noin 249 euroa kuukaudessa. Lainan kustannukset ovat yhteensä 14 948,97 €. Perhe on erittäin tyytyväinen ja heidän mielsetä vakuudettoman lainan kokonaiskustannus oli kannattava ajatellen kaikkia niitä vuosia, jolloin he saivat nauttia veneestä.

Onko vakuudeton venelaina kannattava?

Jos voit saada vakuudellisen lainan, on tämä pääsääntöisesti paras valinta. Tämä johtuu alhaisista koroista, joita tällaisissa lainoissa usein on. Jos kyseessä on veneen osto vakuudellisella lainalla, sinun  tulee ottaa veneelle vakuutus ja rekisteröidä se avenrerekisteriin. Kaikki tämä tulee merkittävän käsiraha osuuden päälle.

Vaikka kulutuslainalla on aina korkeampi korko, vältät kaikki ylimääräiset kustannukset ja huolet. Olisi edelleen viisasta säästää osa käsirahasta jotta ei tarvitsisi ottaa koko ostosummalle lainaa, mutta sinä päätät kuinka paljon haluat lainata. Tämä voi antaa sinulle paljon joustavamman talouden, eikä kaikki perheesi säästöt kulu veneen ostamiseen.

Lyhyellä aikavälillä vakuudellinen laina on kalliimpi, mutta pitkällä tähtäimellä sillä saa maksettua suurempia määriä lainaa pois. Pienemmän veneen ostossa ei kuitenkaan ole lainkaan varmaa, säästääkö juuri mitään vakuutetulla lainalla. Vakuudeton kulutuslaina voi monissa tapauksissa olla paras vaihtoehto. Jokatapuksessa aina viisasta analysoida kaikki mahdollisuudet.

Rahoita unelmaveneesi jo tänään!

Onko sinulla unelmavene näköpiirissä? Sitten ei ole mitään pahempaa kuin huomata, että säästöt eivät riitä veneen ostamiseen. Vakuudellisen lainan saaminen veneen ostamista varten voi olla vaikeaa, koska käsirahan on oltava niin suuri. Jopa pienemmänkin veneen ostoon saatat tarvita huomattavan käsiraha osuuden. Silloin vakuudeton kulutusluotto on hyvä vaihtoehto veneen ostamista varten.

Tämä säästää paljon ylimääräisiä kustannuksia, ja mikä tärkeintä, käsirahan osuuden. Korko on jonkin verran korkeampi, joten kokonaiskustannukset ylittävät vakuudekllisen lainan kustannukset. Kuitenkin muutaman sadan euron kuukausierät ovat herlposti hallittavissa suurimmalle osalle perheistä. Tämä on siis loistava tapa rahoittaa unelmaveneensä.

Hyvä vinkki on asettaa itsellesi realistinen budjetti ja vertailla sitten mahdollsimman monia pankkeja ja rahoituslaitoksia. Korkojen ja muiden ehtojen välinen ero ei ehkä tunnu kovin suurelta tässä ja nyt, mutta pitkällä tähtäimellä määrät tulevat olemaan suurempia. Jos teet hyvän laina vertailun, voit purjehtia varmuudella siitä, että olet valinnut oikean lainan!

 

Usein kysyttyä

 • Miksi kannattaa ottaa kulutusluotto venettä varten?

  Koska silloin sinun ei tarvitse ensin säästää rahaa saadaksesi unelmaveneesi vesille jo ensi kesänä. Sinun ei myöskään tarvitse antaa asuntoa tai muuta omaisuutta lainan vakuudeksi. Lue lisää tästä.

 • Mistä voi hakea kulutusluottoa ja saada parhaan tarjouksen?

  Voit hakea kulutusluottoa monelta er pankilta ja rahalaitokselta. Suosittelemme kuitenkin, että käyttäisit lainanvälittäjiä. Voit silloin vain yhdellä hakemuksella, saada jopa 30 tarjousta eri pankeista. Silloin sinulla on mahdollisuus saada parhaat lainaehdot ja matalin korko. Säästät näin selvää rahaa. Hae tästä.

 • Mihin kulutusluottoa voi käyttää?

  Kulutusluottoa voit käyttää ihan mihin tarkoitukseen tahansa. Voit rahoittaa sillä vaikka auton tai ostaa uuden jääkaapin jos se on yllättäen hajonnut. Lue lisää kulutusluotosta tästä.