Käytä lainanvälittäjää etsiessäsi halpaa kulutuslainaa

Käytä lainanvälittäjääLainavälittäjä helpottaa yleiskuvan saamista pankeista, jotka tarjoavat kulutuslainoja. Hakuprosessi on myös nopeampi, jos haluat saada monia tarjouksia ja siten paremman perustan tarjousten vertailuun. Tässä kaikki mitä sinun täytyy tietää lainanvälityksestä.

Näin lainanvälittäjä toimii

Lyhyesti sanottuna, lainanvälittäjän tehtävänä on kerätä kulutuslainatarjouksia puolestasi. He tekevät tämän niin, että sinä lähetät yhden hakemuksen lainanvälittäjälle, joka lähettää sen usealle pankille puolestasi, sen sijaan että sinä tekisit monta hakemusta usealle eri pankille itse. Välittäjät ottavat sitten yhteyttä kaikkiin yhteistyö pankkeihinsa, joilla on tarjota hakemaasi vastaavia lainoja. He laativat listan kaikista saamistasi tarjouksista, antavat niistä sinulle selkeän yleiskuvan ja sinä voit valita parhaan tarjouksen vakuudettomista lainoista.

Ajan kannalta sillä ei ole niin suurta eroa käytätkö välittäjää sen sijaan, että haet lainaa suoraan pankeilta. Useimmiten kaikki pankit ovat tehneet päätöksensä hakemuksellesi 24 tunnin sisällä.

Ei lisäkuluja

Lainanvälittäjät eivät voi vaatia sinulta kuluja palvelustaan, kun lähetät lainahakemuksen heidän nettisivustojensa kautta. Nämä ovat pankkilainsäädännön alaisia asioita. Kaikilla suomalaisilla välittäjillä on lupa harjoittaa pankkipalveluja, joten he ovat finanssivalvontaviranomaisen ankarien vaatimusten ja ohjeiden alaisia.

Välittäjät saavat palkkioita pankeilta, joiden kanssa he tekevät yhteistyötä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lainanottaja saisi sen vuoksi korkeammat kustannukset.

Välittäjät lisäävät kilpailua

On kohtuullista olettaa, että lainanvälittäjän välittämät kulutuslainat ovat keskimäärin jonkin verran edullisempia kuin suoraan pankeilta haettavat. Kun pankit saavat hakemuksen välittäjän kautta, he tietävät, että pankki on vain yksi monista, jotka kilpailevat samasta asiakkaasta. Tämä taas johtaa siihen, että he tekevät kaikkensa asiakassuhteen voittamiseksi tarjoamalla mahdollisimman alhaisia korkoja.

Ero hyvien ja huonojen välittäjien välillä

Lainavälittäjää valittaessa on kolme seikkaa joita kannattaa miettiä tarkkaan.

 • Kuinka monta lainatarjousta voit saada?
 • Mistä pankeista on kyse?
 • Onko yrityksellä omia neuvonantajia, jotka auttavat sinua hakemusprosessissa?

On yrityksiä, jotka kutsuvat itseään lainavälittäjiksi, mutta jotka tarkemmin katsoen koostuvat vain yhdestä verkkosivustosta. Kun hakemuksesi lähetetään tällaiselle yritykselle, he lähettävät vain hakemuksesi eteenpäin muutamalle pankille.

Tällaisten yritysten käyttäminen ei ole hukkaa heitettyä tai epävarmaa, mutta uskomme, että on parempi käyttää ammattitaitoisempaa välittäjää. Erityisesti silloin, kun sinulla on kysymyksiä ja tarvitset apua, parhaat lainavälittäjät tukevat ja auttavat koko lainanhaku prosessin ajan.

Suosittelemamme lainanvälittäjät

Alla olemme luetelleet kolme yritystä, jotka välittävät kulutuslainoja ja luottoja pankkien puolesta. Kaikkia kolmea voidaan sanoa alansa parhaimmaksi, yllä mainittujen kriteerien perusteella.

Rahalaitos

Rahalaitos.fi on suomalainen lainanvälityspalvelun edelläkävijä ja alan asiantuntija, joka on toiminut lainanhakijoiden apuna jo vuodesta 2011 lähtien. He tekevät yhteistyötä jopa 25 pankin kanssa.

Lendo

Lendo on epäilemättä yksi parhaista kuluttajarahoitukseen keskittyvistä lainanvälittäjistä. Tällä hetkellä Lendo tekee yhteistyötä 15 pankin kanssa. Tämä tarkoittaa, että voit saada jopa 15 lainatarjousta ja siten löytää helposti halvimman vaihtoehdon. Yhtiöllä on myös kokeneita neuvonantajia, jotka varmistavat, että hakemusprosessi sujuu mutkattomasti.

Axo Finans

Axo Finans on yksi Norjan vanhimmista yrityksistä kulutusluottojen alalla. Tämä välittäjä saa mahdollisesti jopa 16 lainatarjousta kerrallaan, tunnetuimmilta pankeilta. Axolla on myös hyvin toimiva asiakaspalvelu, joka auttaa sinua hakemusprosessissa.

Zmarta

Zmarta on suhteellisen uusi yritys, mutta heistä on jo ehtinyt tulla yksi johtavista kuluttajarahoituksen välittäjistä. Zmarta vastaanottaa tarjouksia 15:sta eri pankista. Yhtiön oma asiakaspalvelu neuvonantajineen tunnetaan hyvästä palvelusta.

Näin löydät halvimman kuluttajalainan

Menettelytapa löytääksesi edullisimman lainan on täsmälleen sama kuin muun tyyppisillä lainoilla. Sinun on saatava yhteenveto mahdollisimman monesta vaihtoehdosta. Alla olevasta listasta näet mitä sinun tulee pitää mielessä:

 • Hanki monia tarjouksia, mieluiten käyttämällä lainanvälittäjää.
 • Harkitse tarjousten hankkimista suoraan pankeilta, joiden kanssa välittäjä ei tee yhteistyötä.
 • Tee hakemus samalle lainasummalle ja samalla takaisinmaksuajalla kaikille.
 • Valitse laina, jossa on matalimmat kokonaiskustannukset.

Nämä näkökohdat mielessä, näet helposti lainanvälittäjän käyttämisen edut. Tietysti voit tehdä parhaan vertailupohjan itse, mutta se vaatii paljon enemmän vaivaa ja tietoa markkinoilla olevista pankeista ja niiden tarjouksista.

Lainasummat vaihtelevat

Kun haet lainaa välittäjän kautta, sovelletaan yhteistyössä toimivien pankkien ehtoja, vaikka välittäjä esimerkiksi ilmoittaisikin, että voit saada lainaa korkeintaan 50 000 Euroa. Tämä summa koskee silloin ainoastaan välittäjän kanssa yhteistyössä toimivia pankkeja, joilla on juuri tämä tarjous. Joillakin pankeilla on alhaisemmat lainarajat, joten joissakin tapauksissa kaikki pankit eivät ole ajankohtaisia.

Toisin sanoen, jos haet välittäjän kautta lainaa 10 000 euroa, joka tekee yhteistyötä 15 pankin kanssa, tarjousten lukumäärä on todennäköisesti myös 15. Tämä johtuu siitä, että melkein kaikilla pankeilla on korkeammat lainarajat kuin tämä summa. Jos haet 50 000 euroa, tarjousten määrä on jonkin verran pienempi.

Muista, että lainasuhde on sinun ja pankin välinen

Lainavälittäjällä ei ole vastuuta itse lainasta, mutta on siellä vain auttaakseen sinua löytämään parhaan vaihtoehdon lainatarjouksista. Kun olet valinnut tarjouksen ja allekirjoittanut lainasopimuksen, sinun tulee olla ensisijaisesti pankin kanssa tekemisissä. Sen vuoksi kaikki lainasuhteeseen liittyvät kysymykset on osoitettava suoraan pankille.

Mikäli olet tyytymätön lainasuhteeseesi ja haluat jälleenrahoittaa ja siirtää lainasi toiseen pankkiin, lainanvälittäjät voivat auttaa sinua myös tässä prosessissa.

Parempi hakemusprosessi

Yhteenvetona voidaan todeta, että suurin hyöty lainanvälittäjästä on saamiesi kulutuslainatarjousten määrä, joka mahdollistaa paremman perustan vertailulle. Tämä säästää aikaa verrattuna siihen, että hakisit lainaa jokaisesta pankista erikseen.

Todennäköisesti se lisää myös mahdollisuuksiasi saada matalamman koron. Lisäksi monilla hakijoilla on kysymyksiä ja he tarvitsevat neuvoja matkan varrella. Parhaimmat lainanvälittäjät voivat auttaa sinua näissä asioissa, ja heidän neuvonantajansa ovat todennäköisesti objektiivisempia kuin pankkien omat hakemuskäsittelijät.

Usein kysyttyjä kysymyksiä (FAQ):

 • Mikä on lainanvälittäjä?

  Lainavälittäjä on yritys, joka välittää lainatarjouksia useilta pankeilta. Välittäjät välittävät hakemuksen pankeille ja tekevät yhteenvedon pankkien lähettämistä tarjouksista. Sellaisia ​​yrityksiä voidaan kutsua myös lainanvälittäjiksi, rahoituksenvälittäjiksi, luotonvälittäjiksi tai vastaaviksi.

 • Mitä lainavälittäjä maksaa?

  Kuluttajalainoja hakeville lainanvälittäjän palvelut ovat ilmaisia. Lainoja välittävillä yrityksillä ei ole oikeutta vaatia maksua lainanhakijalta. Tätä säätelevät pankkilaki ja Finanssivalvonta.

 • Kuinka monta tarjousta lainanantaja saa?

  Saatujen tarjousten määrä riippuu siitä, kuinka monen pankin kanssa välittäjä tekee yhteistyötä ja mitä lainasummaa haet. Parhaat lainanvälittäjät keräävät tarjouksia 15–20 pankilta.