Joustoluotto

Joustoluotto – mitä se tarkoittaa?

Joustoluotto on kuin virtuaalinen luottokortti. Se on laina jossa sekä lainan suuruus, että lainan takaisin maksuaika on joustava. Lainaaja saa käyttöönsä lainanantajan tarjoaman luottotilin, josta hän voi aina halutessaan nostaa rahaa omalle tilillensä saamansa luottorajan puitteissa. Joustoluotto on siis jatkuva luotto, joka on koko lainaajan käytettävissä hänen haluamallaan tavalla. Joustoluoton luottorajaa kutsutaan myös limiitiksi.

Joustoluotto on kuten sen nimi kertoo, joustava ja helppo tapa nostaa rahaa silloin, kun sitä eniten tarvitsee. Joustoluottoa voi hakea, vaikka ei vielä rahaa tarvitsikaan. Se on siis kuin raha vara siihen, mihin sitä lopulta tarvitsee. Luottoa ei tarvitse nostaa heti kokonaisuudessan, ja kuluja tulee vain nostetusta luotosta. Joustoluotto on usein paras vaihtoehto, koska yllättävä rahantarve voi tulla koska tahansa ja silloin voit nostaa luotolta nopeasti tarvitsemasi summan rahaa. Jos sinulla on tarvetta suuremmalle lainalle tai lainojen jälleenrahoitukselle sinun kannattaa harkita kulutusluottoa.

Joustoluoton edut

 • Nopea ja helppo hakumenettely. Saat vastauksen heti, jos käytät hakiessasi
  verkkopankkitunnuksia.
 • Saat rahat nopeasti käyttöösi.
 • Voit käyttää rahat juuri niin kuin haluat.
 • Maksat korkoa ainoastaan nostamastasi summasta.
 • Kun maksat luottoa takaisin saat maksmasi luottoosuuden taas käyttöösi kun seuraavan
  kerran tarvitset rahaa.
 • Sinulla on käytössäsi raha vara kun sitä tarvitset yllättäviin menoihin.

Joustoluotto

Mihin joustoluottoa voidaan käyttää?

Joustoluottoa voi hakea erillaisiin kulutustarkoituksiin tai vaikka pahan päivän varalle ja yllättäviin menoihin. Joustoluoton voi käyttää juuri siihen mihin sitä henkilökohtaisesti tarvitsee. Sinun ei siis tarvitse ilmoittaa mihin sitä käytät. Voit esimerkiksi käyttää lainan huonekalujen tai vaikka matkan ostamiseen. Jos pesukoneesi menee rikki ja tarvitset äkillisesti uuden tai jos haluat korjata sen, voit nostaa rahaa joustoluottotililtäsi sen maksamiseen.

Miten haen joustoluottoa?

Joustoluottoa haet tekemälla lainahakemuksen joko lainanvälittäjien sivuilla kuten esimerkiksi Lendo, Rahalaitos, Omalaina, Zmarta ja Vertaaensin.(Linker til respektive bankers sider) Voit myös hakea suoraan pankeilta kuten Bank Norwegian, Ferratum, Viikinkilaina ja Saldolimiitti. Voit hakea lainaa myös omasta päivittäispankistasi kuten Nordeasta, Aktiasta ja OP:stä.

Käyttämällä lainanvälittäjiä voit, tekemällä yhden hakemuksen, saada luottotarjouksia jopa 30 pankilta ja rahalaitokselta samanaikaisesti. Sinulla on silloin mahdollisuus valita joustoluotto jossa on parhaat edut ja matalin korko ja näin ollen voit säästää selvää rahaa. Suosittelemme että käytät lainanvälittäjiä.

Näin haet joustoluottoa verkossa.

 1. Täytä hakemus mahdollisimman tarkoilla tiedoilla taloudellisesta tilanteestasi ja lähetä se ilmaiseksi ja sitoumuksetta lainanvälittäjälle.
 2. Lainanvälittäjät lähettävät hakemuksesi jopa 30 pankkiin tai rahalaitokseen ja saat vastauksen jopa muutaman minuutin kuluessa ja usein myös monta tarjousta.
 3. Voit rauhassa valita saamistasi tarjouksista sinulle sopivimman.
 4. Lähetä tarjouksen antajalle tarvittavat dokumentit tai pyydetyt lisätiedot
 5. Hakemuksesi käsitellään ja saat lopullisen vastauksen.
 6. Allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksilla

Minkä koron voin saada joustoluotolle?

Tähän kysymykseen ei ole mitään varmaa oikeaa vastausta. Ainoa tapa selvittää tämä on hakea joutstoluottoa. Mitä asiasta voi sanoa on, että mitä parempi taloudellinen tilanne sinulla on, sitä alhaisempaa korkoa sinulle tarjotaan. Mitä korkeampi luottoriski asiakas on pankille, sitä korkeampi on korko. Pankki saa tällä tavoin tasapainotettua taloudellisen riskinsä, jonka se ottaa antamalla asiakkaalle luottoa ilman vakuuksia. Toisin sanoen on todennäköisempää, että saat parempia tarjouksia, jos taloutesi on kunnossa, mutta kunnossa oleva talous on suhteellinen käsite. Jonkun mielestä sinulla on talous kunnossa, kun taas joku muu saattaa ajatella, ettei se ole.

Esimerkki 500 euron joustoluotosta:

Kulut: Nostoprovisio 15,0 %
Laskutuspalkkio 6 €/kk
Kuukausikorko 7,5 %/kk

Maksaessasi kaiken käyttämäsi luoton heti on lopullinen summa kertamaksuna 581 euroa. Jos maksat 500 euroa 12 kuukautta erissä on ensimmäinen erä suuruudeltaan 121 euroa ja sitä seuraavat erät pienenevät velkasaldon pienentyessä, edellyttäen että et käytä luotto uudestaan aina maksettuasi yhden erän. Luoton vähimmäislyhennys kuukaudessa on 50 euroa ja vuosikorko 190,36%.

Miten joustoluotto maksetaan takaisin?

Joustoluotosta et maksa mitään ellet ole nostanut sitä käyttöösi. Toisin sanoen sinun täytyy kirjautua joustoluottotilillesi ja siirtää rahaa omalle käyttötilillesi jotta saat siitä laskun. Kun saat laskun se sisältää ainoastaan nostamalle summallesi kerääntyneen koron ja tietenkin luoton osuuden jonka olet siirtänyt omaan käyttöösi. Saat myös mahdollisuuden joko, että maksat kokonaan käyttämäsi summan kerralla pois tai että, maksat ainoastaan minimisumman joka on ilmoitettu laskullasi. Minimisumma on yleensä 3% nostetun luoton osuudesta tai vähintään 15 euroa. Joustoluoton maksaminen toimii siis kuten luottokortti.

Useimmat pankit myöntävät lisäksi 30-45 päivää korotonta maksuaikaa aivan kuten luottokorteissa ja laina aika on 1-5 vuotta. Tämä tarkoittaa siis sitä että sinun kannatta aina maksaa kaikki käyttämäsi luotto heti eräpäivänä takaisin niin siitä ei seuraa korkokuluja ja ainoa kustannuksesi on nostopalkkio joka on noin 10 – 15%.

Mitä eroa on joustoluotolla ja kulutusluotolla?

Kulutusluoton ja joustoluoton suurimmat erot ovat sen nostamisessa ja sen maksamisessa. Molempia lainoja haetaan samanlailla mutta niiden maksu tilille, kun hakemus on hyväksytty, tapahtuu eri tavalla.

Joustoluotto maksetaan niin sanotulle joustoluottotilille jolle kirjaudut sisään pankin omien nettisivujen kautta. Siirrät sitten ainoastaan sen verran omalle käyttötilillesi kun siihen tarvetta on. Kulutusluotto maksetaan heti kokonaisuudessaan tilillesi. Tämä siis tarkoittaa sitä että joustoluotto on joustavampi vahtoehto kuin kulutusluotto.

Joustoluotto kasvaa korkoa ainoastaan siitä summasta jonka olet siirtänyt omalle käyttötilillesi ja voit itse valita maksatko kaiken käyttämäsi luoton heti vai käytätkö osamaksu mahdollisuutta, jolloin maksat ainoastaan minimisumman takaisin joka kuukausi. Minimisumma on useimmiten 3% nostamastasi luotosta tai vähintään 15 euroa. Jälkimmäinen vaihtoehto on luonnollisesti kalliimpi, koska luotto jota et maksa heti eräpäivänä kasvaa korkoa joka päivä.

Kulutusluoton maksaminen alkaa heti ja korko lasketaan aina koko laina summalle ensimmäisestä päivästä lähtien. Kulutusluotto on useimmiten annuiteettilaina jossa on tasaerä maksusuunnitelma.

Joustoluotto on parempi vaihtoehto kun et tiedä tarkaan koska ja kuinka paljon tarvitset rahaa kun taas kulutusluotto otetaan useimmiten johonkin isompaan ennalta päätettyyn ostoon, kuten auton ostamista varten tai pienten lainojen ja luottokorttien jälleenrahoittamiseen tai yhdistämiseen.